Restaurantkæde-chef kritiserer flyselskabsleder for forslag om alkoholbegrænsning

# Restaurantkæde-chef kritiserer flyselskabsleder for forslag om alkoholbegrænsning

**2024-08-30 16:20:21**

**København** – En kraftig debat er opstået i erhvervslivet efter at flyselskabslederen, Magnus Hansen, foreslog en alkoholbegrænsning på fly. Restaurantkæde-chefen, Sofie Jensen, har kritiseret forslaget og mener, at det vil have alvorlige konsekvenser for hendes branche.

Magnus Hansen, direktør for det store flyselskab, foreslog tidligere denne måned, at alkoholbegrænsninger på fly skulle indføres for at forbedre passagerernes sikkerhed og velbefindende. Han hævdede, at alkohol ofte er årsagen til ubehagelige situationer og trusler mod sikkerheden ombord.

Sofie Jensen, der er chef for den populære restaurantkæde “Gourmet Delight”, har imidlertid kritiseret forslaget skarpt. Hun mener, at en sådan begrænsning vil have alvorlige økonomiske konsekvenser for hendes branche og andre virksomheder, der afhænger af salg af alkohol.

“Det er ikke kun flyselskaberne, der vil føle effekten af en sådan begrænsning,” sagde Sofie Jensen i et interview med NyhedsAvisen. “Vi i restaurantbranchen afhænger også af salget af alkohol for at opretholde vores indtægter. Hvis folk ikke kan drikke alkohol på fly, vil det påvirke deres vaner og valg, når de ankommer til destinationen.”

Sofie Jensen fremhævede også, at alkohol ofte er en vigtig del af den samlede oplevelse for mange kunder. “For mange af vores gæster er en god glas vin eller en cocktail en vigtig del af deres oplevelse. At begrænse dette vil kunne føre til, at folk vælger andre måder at rejse på.”

Magnus Hansen har imødegået kritikken ved at understrege, at sikkerheden for passagererne altid bør være det vigtigste. “Vi har en ansvarlighed for at sikre, at alle passagerer har en sikker og behagelig rejse,” sagde han. “Alkoholbegrænsninger er et værktøj, der kan hjælpe os med at opnå dette mål.”

Debatten om alkoholbegrænsninger på fly er ikke ny, men den nye kritik fra restaurantbranchen har givet den en ny dimension. Erhvervslivet står nu over for en svær opgave: at balancere mellem sikkerhed og økonomiske interesser.

Både Magnus Hansen og Sofie Jensen har indkaldt til yderligere møder med branchekolleger og politikere for at diskutere forslaget videre. Det er endnu uklart, hvordan debatten vil udvikle sig, men det er sikkert, at det vil have betydelige konsekvenser for både flyselskaber og restaurantbranchen.

**NyhedsAvisen** vil følge op på historien og bringe yderligere opdateringer, når disse bliver tilgængelige.

**Kontakt:**
– Magnus Hansen, Direktør for Flyselskabet
– Sofie Jensen, Chef for Gourmet Delight

**Forfatter:**
– Marie Nielsen, NyhedsAvisen