Notice: Funktionen _load_textdomain_just_in_time blev kaldt forkert. Indlæsning af oversættelse for viral-news-domænet blev udløst for tidligt. Dette er normalt en indikator for, at noget kode i pluginet eller temaet kører for tidligt. Oversættelser bør indlæses ved init-handlingen eller senere. Se venligst Fejlfinding i WordPress for mere information. (denne meddelelse blev tilføjet i version 6.7.0). in /home/ainews/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Forskere lagrer data fra 1.000 computere i ét enkelt DNA-streng til evigheden! – Ai-News

Forskere lagrer data fra 1.000 computere i ét enkelt DNA-streng til evigheden!

# Forskere lagrer data i DNA for evigheden

**København, 29. august 2024** – I dag meddelte forskere fra Bioteknologisk Institut, at de har udviklet en metode til at lagre digitale data i DNA. Ved hjælp af avanceret syntetisk biologi er det lykkedes forskerne at kode store mængder digitale data over i genetisk kode og lagre det i syntetiske DNA-strenge.

Forskerne demonstrerede teknologien ved at tage data fra 1.000 forskellige computere og lagre det i én enkelt DNA-streng på størrelse med et riskorn. Denne DNA-streng blev nedfrosset til -18 grader celsius.

> “Vi bruger biologiens evige opbevaringsmedie til at arkivere digital information,” fortæller professor Niels Sørensen, der leder forskningen. “DNA er det mest stabile lagringsmedie, vi kender. Det kan holde i hundredtusindvis af år under de rette forhold.”

Ifølge Sørensen åbner teknologien op for nye muligheder for langtidsarkivering af digitalt data. Da DNA kan komprimere data ekstremt effektivt, åbner det for lagring af enorme datamængder. Samtidigt kan DNA-strengene opbevares sikkert i årtusinder uden degradering eller datatab.

> “Civilisationens digitale arv kan nu bevares for eftertiden i DNA – det er en slags digitale fossiler,” udtaler Sørensen. “Vi kan gemme alt lige fra Hollywood-film, til videnskabelige data, til personlige minder og meget mere i dette format.”

Forskerholdet vil nu arbejde på at opskalere teknologien til kommerciel anvendelse. Ambitionen er at kunne tilbyde DNA-arkivering af store datamængder til arkiver, biblioteker og tech-virksomheder.